Babos póréhagymaleves
|
Elkészítés:A gyöngybabot elõzõ este hideg vízbe beáztatom, majd másnap fazékba teszem, és felengedem annyi vízzel, hogy négy ujjnyira ellepje. Amikor felforrt, leszedem a habját. Babérlevéllel, sóval, borssal fûszerezem, és lassú tûzön háromnegyed puhulásig fõzöm. Közben a pórét karikákra vágom, és a vajban megfuttatom. Ezután megszórom a liszttel, kicsit összepirítom, majd lehúzom a tûzrõl, és meghintem a pirospaprikával. Most kevergetve a háromnegyedig fõtt babhoz adom, ha szükséges vizet öntök hozzá, beleszórom az apró kockákra darabolt zöldpaprikát, paradicsomot és az aprított petrezselymet. Lassú tûzön készre fõzöm, majd forrón tálalom. Hozzávalók:- 40 dkg száraz fehér gyöngybab
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
MERCEDES-BENZ A 140Ár: 599.000 Ft -
RENAULT MEGANEÁr: 500.000 Ft -
DAEWOO RACERÁr: 249.000 Ft -
PEUGEOT 206Ár: 700.000 Ft -
AUDI A4Ár: 1.250.000 Ft -
MAZDA 2Ár: 790.000 Ft -
VOLVO V50Ár: 2.550.000 Ft -
TOYOTA LAND CRUISERÁr: 3.000.000 Ft -
OPEL ZAFIRAÁr: 789.000 Ft -
FORD FOCUSÁr: 620.000 Ft -
RENAULT SCENICÁr: 2.590.000 Ft -
BMW 523Ár: 700.000 Ft